Na vsebino

AJPES je 1. 7. 2010 prevzel vodenje Registra transakcijskih računov

Novica

AJPES je 1. 7. 2010 prevzel vodenje Registra transakcijskih računov

Vodenje Registra transakcijskih računov (RTR) je v skladu z 10. poglavjem Zakona o plačilnih sistemih in storitvah (ZPlaSS) 1. 7. 2010 prevzel AJPES, do tedaj je ta register vodila (glej 238. člen ZPlaSS) Banka Slovenije na podlagi Zakona o plačilnem prometu (ZPlaP).

AJPES je v skladu z ZPlaSS in z Aktom o vzpostavitvi in vodenju registra transakcijskih računov od Banke Slovenije uspešno prevzel podatke o transakcijskih računih in imetnikih transakcijskih računov, izvedel je prevedbo aktivnih transakcijskih računov v novo strukturo in uskladil podatke s primarnimi registri za okrog 2,4 milijona transakcijskih računov. Vsi ponudniki plačilnih storitev z AJPES že izmenjujejo podatke iz RTR na nov način, prek spletnih servisov.

Podatki o transakcijskih računih poslovnih subjektov so od 1. 7. 2010 javno dostopni prek spletnega portala AJPES.

Upravičenim uporabnikom je od 1. 7. 2010 omogočen neposredni dostop do podatkov o transakcijskih računih fizičnih oseb. Uspešno se rešujejo tudi zahteve po podatkih o transakcijskih računih fizičnih oseb, ki jih AJPES prejema v elektronski obliki ali na papirju.


Več o Registru transakcijskih računov >>



VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?