Na vsebino

AJPES pridobil status kandidata za lokalni registrski organ LEI

Novica

AJPES pridobil status kandidata za lokalni registrski organ LEI
 

Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF), t.j. organizacija, ki jo je ustanovil Odbor za finančno stabilnost (FSB - Financial Stability Board) za vzpostavitev mednarodnega sistema LEI, s sedežem v Švici, je AJPES odobrila akreditacijski načrt in dodelila status kandidata za lokalni registrski organ (Local Operation Unit - LOU). AJPES tako v skladu z zastavljenim ciljem, postati akreditiran izdajatelj LEI, prehaja v drugo fazo akreditacijskega postopka, v kateri bo implementiral zahteve za vzpostavitev storitve izdaje LEI številk.

 


Identifikator pravne osebe (Legal Entity Identifier - LEI) je enolična globalna identifikacija pravne osebe, ki omogoča dosledno prepoznavo subjektov po celem svetu ter s tem izboljšano spremljanje sistemskega tveganja udeležencev v mednarodnih finančnih transakcijah.

Več → (v angleškem jeziku)



VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?