Na vsebino

Poenoteni obrazci - letna poročila za leto 2016

Novica

Poenoteni obrazci - letna poročila za leto 2016

Na podlagi bilančnih določb novele ZGD-1I, Slovenskih računovodskih standardov (2016) in Enotnega kontnega okvira je AJPES za leto 2016 za namen državne statistike in javne objave pripravil poenotene obrazce za predložitev podatkov iz bilance stanja in podatkov iz izkaza poslovnega izida za gospodarske družbe, zadruge, samostojne podjetnike, društva in nepridobitne organizacije – pravne osebe zasebnega prava. V bilančnih shemah so posebnosti le pri kapitalu in čistem poslovnem izidu.

V Excel datoteki Obrazci_LP2016.xlsx sta obrazca podatki iz bilance stanja in podatki iz izkaza poslovnega izida na prvih dveh listih (BS_za_VSE_poslov.subjekte, IPI_za_VSE_poslov.subjekte). Za posamezno vrsto poslovnega subjekta se obrazca izpišeta z uporabo filtra v zeleno obarvani celici obeh poimenovanih listov. Filter je nastavljen na izpis podatkov iz bilance stanja in podatkov iz izkaza poslovnega izida za gospodarsko družbo.

Poleg poenotenih obrazcev bilance stanja in izkaza poslovnega izida bodo posamezne vrste poslovnih subjektov morale predložiti še dodatne podatke. Vrsta poslovnega subjekta, na katerega se obveza nanaša, je razvidna iz imena lista Excelove datoteke.

Na predlog uporabnikov bodo poslovni subjekti podatke predložili v evrih s centi, aplikacija LP za leto 2016 bo za vse vrste poslovnih subjektov imela vgrajene avtomatske seštevke.



VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?