Na vsebino

Poročanje podatkov o izplačanih plačah pri proračunskih uporabnikih

Novica

Poročanje podatkov o izplačanih plačah pri proračunskih uporabnikih
 

Obveščamo vas, da pravnim osebam javnega sektorja, za katere velja zakon, ki ureja sistem plač v javnem sektorju, z mesecem decembrom 2015 (plače za mesec november 2015) preneha obveznost poročanja podatkov o izplačanih bruto plačah za statistično raziskovanje »Mesečno poročilo o izplačanih plačah pri pravnih osebah (Obrazec 1-ZAP/M)«, za statistično raziskovanje »Izplačilo regresa za letni dopust« in poročanje na »Obrazcu 1A«, s čimer se odpravlja dvojno poročanje podatkov in zmanjšuje obremenitev proračunskih uporabnikov. V prihodnje bo AJPES za pravne osebe javnega sektorja zbiral podatke o izplačanih bruto plačah izključno prek Informacijskega sistema za posredovanje in analizo podatkov o plačah, drugih izplačilih in številu zaposlenih v javnem sektorju (ISPAP).

Pravne osebe, za katere ne velja zakon o sistemu plač v javnem sektorju poročajo podatke o izplačanih bruto plačah nespremenjeno.

Več v zvezi s spremembami poročanja: 
Oddajam > Statistike > Plače v javnem sektorju  > Več



VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?