Na vsebino

V ePRS omogočeno iskanje po osebah

Novica

V ePRS omogočeno iskanje po osebah


Na podlagi novele Zakona o sodnem registru (ZSReg-F) in novele Zakona o Poslovnem registru Slovenije (ZPRS-1A) je z iskalnikom "Iskanje po osebah" omogočeno iskanje po podatkih Poslovnega registra Slovenije (PRS) tako, da vsakdo lahko brezplačno ugotovi, ali je (na dan iskanja) določena pravna ali fizična oseba ustanovitelj ali družbenik oziroma zastopnik ali član organa nadzora v poslovnem subjektu in pri katerem poslovnem subjektu nastopa v tej vlogi. Iskanje je omogočeno le po podatkih subjektov vpisa v sodni register, samostojnih podjetnikov in drugih fizičnih oseb, ki opravljajo pridobitno dejavnost.

Iskanje podatkov je mogoče:


Stečajni upravitelji in državni organi imajo na podlagi novele ZSReg-F pravico do tovrstnega iskanja tudi po zgodovinskih podatkih, če se nanašajo na obdobje od 1. februarja 2008 dalje.

 

 

 



VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?