Na vsebino

Z delovanjem je pričel sistem povezovanja poslovnih registrov v državah članicah EU

Novica

 

Z junijem 2017 so Evropska komisija in države članice na portalu e-pravosodje uvedle enotno dostopno točko za informacije o podjetjih v EU. Sistem povezovanja poslovnih registrov - Business Registers Interconnection System (BRIS) omogoča čezmejno pridobivanje informacij o podjetjih, poenostavlja in avtomatizira komunikacijske načine za izmenjavo podatkov med poslovnimi registri o gospodarskih družbah, njihovih čezmejnih združitvah ter podružnicah s sedežem v drugi državi znotraj EU.

Namen BRIS je povezovanje nacionalnih poslovnih registrov z željo spodbuditi čezmejno trgovino in povečati zaupanje ter preglednost na enotnem trgu.

Upravljavec BRIS v Sloveniji je AJPES, ki je s projektom nacionalnega vozlišča uspešno kandidiral na razpisu »CEF Telecom 2016 – BRIS« Izvajalske agencije za inovacije in omrežja ter za razvoj pridobil nepovratna sredstva Evropske unije.

 



VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?