Na vsebino

Vpis podatkov o dejanskih lastnikih poslovnih subjektov v Register dejanskih lastnikov (eRDL)

Novica

 

Aplikacija za vpis dejanskih lastnikov v Register dejanskih lastnikov bo na voljo na spletni strani AJPES od 11. 12. 2017 dalje. 

Poslovni subjekti, navedeni v 44. členu ZPPDFT-1, bodo morali svoje dejanske lastnike vpisati v RDL do 19. 1. 2018.

Svoje dejanske lastnike so v register dolžni vpisati vsi subjekti, ki jih določa 35., 36. in 37. člen ZPPDFT-1, in sicer:

Podatki o dejanskih lastnikih bodo dostopni prek iskalnika na spletnem portalu AJPES (eRDL) od 19. 1. 2018 dalje.

Javni podatki o dejanskih lastnikih ( ime, naslov prebivališča in višina lastniškega deleža ali drug način nadzora nad poslovnim subjektom) bodo brezplačno dostopni vsem uporabnikom portala AJPES.

Zavezancem iz 4. člena ZPPDFT-1, organom odkrivanja in pregona kaznivih dejanj, sodiščem in nadzornim organom iz 139. člena zakona ter državnim organom, kadar bodo odločali o pravicah subjektov, ki imajo finančne posledice za državni proračun, bo omogočen neposredni elektronski dostop do vseh podatkov o dejanskih lastnikih, vpisanih v register. Ta dostop bo omogočal tudi iskanje na način, da bo mogoče ugotoviti, ali je določena oseba dejanski lastnik poslovnega subjekta in v katerem poslovnem subjektu je vpisana kot dejanski lastnik.

 

 

Za podrobnejša vsebinska pojasnila glede obveznosti v zvezi z vpisom v Register dejanskih lastnikov je pristojen Urad RS za preprečevanje pranja denarja.



VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?