Na vsebino

Rok za vpis v Register dejanskih lastnikov

Novica

 

Rok za prvi vpis dejanskih lastnikov v Register dejanskih lastnikov je potekel 19.1.2018.  Rok je določen z zakonom in ga ni mogoče podaljšati. Pravne osebe, ki dejanskih lastnikov še niso vpisale, to lahko storijo tudi po preteku roka.

Pravna oseba, ki bo registrirana po tem datumu mora svoje dejanske lastnike vpisati v 8 dneh  od vpisa v Poslovni register Slovenije (pravne osebe s sedežem v Sloveniji) oziroma davčni register (tuje pravne osebe).

Spremembe podatkov (vpis ali izbris dejanskega lastnika, spremembo pri načinu nadzora in spremembo podatkov pri osebi, ki nima slovenske davčne številke) morajo pravne osebe vpisati v 8 dneh od njenega nastanka. Druge spremembe bo AJPES dnevno prevzemal iz uradnih evidenc (Davčnega registra in Centralnega registra prebivalstva).

AJPES ni pristojen za nadzor v zvezi z vpisom podatkov v Register dejanskih lastnikov, pač pa je za nadzor pristojen Urad za preprečevanje pranja denarja.



VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?