Na vsebino

Podatki o nevladnih organizacijah v javnem interesu

Novica

 

AJPES je v skladu z določbami Zakona o nevladnih organizacijah (ZNOrg) že v mesecu oktobru 2018 vzpostavil Evidenco nevladnih organizacij v javnem interesu (ENO),  v katero pristojna ministrstva vpisujejo pravno pomembne podatke o nevladnih organizacijah v javnem interesu.

Z vzpostavitvijo ENO so prvič na enem mestu zbrani  in javnosti dostopni podatki o nevladnih organizacijah s statusom javnega interesa na vseh področjih. Na voljo so osnovni podatki o nevladni organizaciji, podatki o področjih, na katerih ima nevladna organizacija podeljen status delovanja v javnem interesu, podatki o podelitvi oziroma odvzemu statusa (datum podelitve/odvzema, številke in datumi pravnih aktov ali drugih pravnih podlag) ter podatki o pristojnem ministrstvu. Za ažurnost in celovitost podatkov v ENO so odgovorna pristojna ministrstva, ki imajo pooblastila za redno posodabljanje podatkov v ENO prek spletne aplikacije na portalu AJPES.



VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?