PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Rezultati 11. kroga vecstranskega pobota v letu 2014 (21.11.2014)

Novica

Rezultati 11. kroga vecstranskega pobota v letu 2014 (21.11.2014)

Dolzniki so v 11. krog obveznega in prostovoljnega pobota v letu 2014 – skladno z Zakonom o preprecevanju zamud pri placilih - prijavili svoje obveznosti v skupnem znesku 529.419.643 evrov, pobotanih pa je bilo 37.047.295 evrov. Delezi pobotanih obveznosti glede na prijavljene je 7,0 %, glede na dejansko sodelujocee obveznosti pa 16,0 %. Medsebojna zadolzenost poslovnih subjektov se je tako v 44. krogih obveznega vecstranskega pobota (od aprila 2011) skupaj zmanjšala za 2 milijardi in 202 milijonov evrov.

Poslovni subjekti racune za opravljeno storitev pobota prevzemajo hkrati z rezultati pobota. Rezultate pobota lahko pridobijo zakoniti zastopniki ali od njih pooblašcene osebe poslovnih subjektov – dolznikov.

Upniki (njihovi zakoniti zastopniki oziroma pooblašcene osebe) lahko s pomocjo spletne rešitve Vpogled v podatke vecstranskega pobota preverijo, ali so njihovi dolzniki prijavili v pobot svoje obveznosti do njih in v kakšnem znesku. Spletna rešitev deluje v okviru aplikacije ePobot.

Upniki lahko dolznike - za katere ugotovijo, da zapadlih in neplacanih obveznosti do njih niso prijavili v obvezni vecstranski pobot, pa bi jih morali - prijavijo Financni upravi RS prek njene aplikacije NF-Upnik v sistemu eDavki. Vec informacij na spletni strani eDavki - Obvestila.

 Poročilo o večstranskem pobotu 21.11.2014.pdf (598 kB)


VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?