Na vsebino

Rezultati 2. kroga večstranskega pobota v letu 2016 (25.2.2016)

Novica

Rezultati 2. kroga večstranskega pobota v letu 2016 (25.2.2016)


Dolžniki so v 2. krog  obveznega in prostovoljnega  pobota v letu 2016 – skladno z Zakonom o preprečevanju zamud pri plačilih - prijavili  svoje obveznosti v skupnem  znesku 403.904.868,98 evrov, pobotanih  pa je bilo  27.003.920,76 evrov. Delež pobotanih obveznosti glede na prijavljene je 6,7 %, glede na dejansko sodelujoče obveznosti pa 17,3 %. Medsebojna zadolženost poslovnih subjektov se je tako v 59 krogih obveznega večstranskega pobota (od aprila 2011) skupaj zmanjšala za 2 milijardi in 684 milijonov evrov.

 
Na pobudo uporabnikov izvaja AJPES večstranski pobot ob četrtkih.

 Urnik za leto 2016

 

Poslovni subjekti lahko račune za opravljeno storitev pobota natisnejo hkrati z rezultati pobota ali prejemajo eRačune prek svoje spletne banke ali na svoj elektronski naslov.


 eRačuni

Upniki (njihovi zakoniti zastopniki oziroma pooblaščene osebe) lahko s pomočjo spletne rešitve
Vpogled v podatke večstranskega pobota preverijo, ali so njihovi dolžniki prijavili v pobot svoje obveznosti do njih in v kakšnem znesku. Spletna rešitev deluje v okviru aplikacije ePobot.

Upniki lahko dolžnike - za katere ugotovijo, da zapadlih in neplačanih obveznosti do njih niso prijavili v obvezni večstranski pobot, pa bi jih morali - prijavijo Finančni upravi RS prek njene aplikacije NF-Upnik v sistemu eDavki. Več informacij na spletni strani
eDavki - Obvestila.VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?