PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Rezultati 2. kroga večstranskega pobota v letu 2016 (25.2.2016)

Novica

Rezultati 2. kroga večstranskega pobota v letu 2016 (25.2.2016)


Dolžniki so v 2. krog  obveznega in prostovoljnega  pobota v letu 2016 – skladno z Zakonom o preprečevanju zamud pri plačilih - prijavili  svoje obveznosti v skupnem  znesku 403.904.868,98 evrov, pobotanih  pa je bilo  27.003.920,76 evrov. Delež pobotanih obveznosti glede na prijavljene je 6,7 %, glede na dejansko sodelujoče obveznosti pa 17,3 %. Medsebojna zadolženost poslovnih subjektov se je tako v 59 krogih obveznega večstranskega pobota (od aprila 2011) skupaj zmanjšala za 2 milijardi in 684 milijonov evrov.

 
Na pobudo uporabnikov izvaja AJPES večstranski pobot ob četrtkih.

 Urnik za leto 2016

 

Poslovni subjekti lahko račune za opravljeno storitev pobota natisnejo hkrati z rezultati pobota ali prejemajo eRačune prek svoje spletne banke ali na svoj elektronski naslov.


 eRačuni

Upniki (njihovi zakoniti zastopniki oziroma pooblaščene osebe) lahko s pomočjo spletne rešitve
Vpogled v podatke večstranskega pobota preverijo, ali so njihovi dolžniki prijavili v pobot svoje obveznosti do njih in v kakšnem znesku. Spletna rešitev deluje v okviru aplikacije ePobot.

Upniki lahko dolžnike - za katere ugotovijo, da zapadlih in neplačanih obveznosti do njih niso prijavili v obvezni večstranski pobot, pa bi jih morali - prijavijo Finančni upravi RS prek njene aplikacije NF-Upnik v sistemu eDavki. Več informacij na spletni strani
eDavki - Obvestila.VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?