Na vsebino

Rezultati drugega kroga večstranskega pobota z dne 20.5.2011

Novica

Rezultati drugega kroga večstranskega pobota z dne 20.5.2011

Obveščamo vas, da so rezultati drugega obveznega (in prostovoljnega) večstranskega pobota z dne 20.5.2011, vsem poslovnim subjektom – dolžnikom na voljo prek spletne aplikacije ePOBOT. Rezultate pobota lahko pridobijo zakoniti zastopniki ali od njih pooblaščene osebe poslovnih subjektov – dolžnikov.

Skladno s pravili, ki urejajo večstranski pobot, so dolžniki prijavili svoje obveznosti v večstranski pobot v skupnem znesku 1.263.189.075 evrov, pobotanih pa je bilo 81.576.626 evrov. Medsebojna zadolženost poslovnih subjektov se je v drugem večstranskem pobotu – skladno z Zakonom o preprečevanju zamud pri plačilih – zmanjšala za 81,6 milijonov evrov.

Upniki (njihovi zakoniti zastopniki oziroma pooblaščene osebe) lahko s pomočjo spletne rešitve »Vpogled v podatke večstranskega pobota« preverijo, ali so njihovi dolžniki prijavili v pobot svoje obveznosti do njih in v kakšnem znesku. Spletna rešitev deluje v okviru aplikacije ePOBOT, zato je potrebna prijava z ustreznim kvalificiranim digitalnim potrdilom (enako načelo kot oddaja prijav v sistem večstranskega pobota).

 Poročilo o obveznem večstranskem pobotu 20.5.2011 (503 kB)


VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?