PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Zakon o preprečevanju zamud pri plačilih (ZPreZP) – prvi obvezni pobot 15. april 2011

Novica

Zakon o preprečevanju zamud pri plačilih (ZPreZP) – prvi obvezni pobot 15. april 2011

OBVESTILO VSEM POSLOVNIM SUBJEKTOM
 

Obveščamo vas, da bo AJPES skladno z določili drugega odstavka 28. člena Zakona o preprečevanju zamud pri plačilih (ZPreZP) izvedel prvi obvezni večstranski pobot obveznosti med poslovnimi subjekti v državi dne 15. aprila 2011. Na ta dan bo izvajal v mesecu aprilu tudi prostovoljni večstranski pobot, doslej predviden po urniku 6. aprila 2011. Prihodnje večstranske pobote skladno z ZPreZP bo AJPES izvajal enkrat mesečno po urniku, ki ga bo objavil v prihodnjih dneh. Enkrat mesečno bo izvajal hkrati pobotanje medsebojnih obveznosti, ki jih bodo prijavili poslovni subjekti skladno s prvim odstavkom 16. člena (obvezni pobot zapadlih obveznosti) in skladno z drugim odstavkom 12. člena (neobvezni pobot nedospelih obveznosti) ter petim odstavkom 16. člena ZPreZP (neobvezni pobot zapadlih obveznosti).
 
Podrobnejša pravila o izvajanju večstranskega obveznega pobota bo skladno s petim in šestim odstavkom 17. člena ZPreZP sprejel Svet AJPES v soglasju z Vlado Republike Slovenije do izvedbe prvega obveznega pobota. Podrobnejša pravila za pravočasno in kakovostno pripravo na vključitev v večstranski pobot bo AJPES objavljal tudi na svojem spletnem portalu. Ker se bo obvezni večstranski pobot izvajal v celoti elektronsko in se morajo poslovni subjekti, ki doslej niso sodelovali v prostovoljnem ePobotu AJPES, na njegovo izvedbo tehnično pripraviti, vam sporočamo, da bo moral vsak poslovni subjekt za prijavo v obvezni pobot:
 
Vse informacije za navedeno tehnično pripravo na obvezni večstranski pobot bo AJPES začel objavljati v naslednjem tednu. Objavljal bo tudi odgovore na najpogostejša vsebinska vprašanja, povezana z izvajanjem ZPreZP, v njegovi pristojnosti.
 

mag. Romana Logar,
direktorica AJPES
 

Objavljeno dne 21.3.2011

 Strukture zapisov podatkov v datotekah sistema večstranskega pobota (730 kB)

Objavljeno dne 24.3.2011

 Urnik izvajanja večstranskega pobotanja medsebojnih obveznosti za leto 2011
 Pravila o izvajanju obveznega večstranskega pobota-osnutek (186 kB) 

Primer datoteke s prijavo v obvezni in prostovoljni pobot obveznosti za uvoz v spletno apliakcijo ePobot: PDF, XML

Objavljeno dne 28.3.2011

 Pojasnila v zvezi z izvajanjem obveznega večstranskega pobota

Objavljeno dne 8.4.2011


 Pravila o izvajanju obveznega večstranskega pobota-sprejet predlog (104 kB)

 VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?