Na vsebino

Uporabniški račun

O mojem računu

Prijavljeni uporabniki lahko v gradniku za prijavo s klikom na povezavo na »uporabniško ime« :odpre »Mojo stran« in v meniju (»Nastavitve«) spreminjajo nastavitve svojega računa, lahko pa v meniju  »Moj račun«naročajo (»Nakup«) in plačujejo storitve (»Pregled plačilnih nalogov«), lahko pa pregledujejo porabo le teh (»Stanje«). 

Posamezne spletne storitve AJPES lahko plačamo tako, da kliknemo aktivno povezavo na ceni izbrane storitve (npr. eS.BON - posamezno):

Znesek za nakazilo se izpolni samodejno. V nadaljevanju izberemo način plačila (porabo VTA, ePlačilo ali priprava plačilnega naloga):

ePlačila: mobilna plačila, plačilne kartice, spletne banke
Ta izbira nas preusmeri  v spletno aplikacijo UJP e-plačila, kjer izberemo način plačila (glej Navodila). Račun za opravljeno storitev nam bo v tem primeru izstavil sistem ponudnika e-plačil. 

Priprava plačilnega naloga - za plačilo na transakcijski račun AJPES
Ta izbira ponudi predogled plačilnega naloga z izpolnjenimi podatki. Pod plačilnim nalogom pa je prostor za izpolnjevanje podatkov o plačniku. Plačate lahko posamezne storitve ali vrednostne točke AJPES – VTA. Če ste zavezanec za DDV, morate vnesti vse potrebne podatke za izstavitev računa, ki vam ga bo po 82. členu ZDDV-1 izstavil AJPES. Plačilni nalog natisnite, podatke s plačilnega naloga, z obvezno navedenim sklicem, pa uporabite pri izvedbi nakazila na transakcijski račun AJPES SI56 0110 0600 0000 314. Pri SEPA plačilnih nalogih navedite IBAN: SI56 0110 0600 0000 314 in SWIFT (BIC) kodo Banke Slovenije BSLJSI2X.

Ko AJPES prejme nakazilo na transakcijski račun,  uslužbenec AJPES pošlje obvestilo o stanju na uporabnikovem računu (»Moja stran« -> »Stanje«) na e-naslov (E-poštni naslov za usklajevanja plačil) naveden med podatki o plačniku.

Nakup vrednostnih točk AJPES – VTA

V meniju "Nakup" z izbiro »NALOŽI SREDSTVA NA RAČUN«:

vnesete poljuben znesek za plačilo. Nato izberite enega od ponujenih načinov plačila. Vrednostne točke je mogoče kupiti z ePlačilom ali s plačilnim nalogom:

 


Črpanje vrednostnih točk AJPES – VTA

Spletne aplikacije AJPES vam po izbiri povezave »Porabi« omogočajo porabo že plačane storitve ali porabo vrednostnih točk AJPES (VTA).

V meniju "Stanje" lahko spremljate stanje na svojem računu:

Stanje vrednostnih točk AJPES – VTA (Vrednost 1 VTA je 1 EUR) prikazuje stanje neporabljenih vrednostnih točk (dobroimetje), ki ste jih že plačali.  S klikom na povezavo "transakcije" pa dobite vpogled v vse kupljene VTA ter vse porabljene storitve.

Stanje po storitvah prikazuje stanje kupljenih in neporabljenih storitev (npr. eS.BON). S klikom na povezavo "transakcije" pa dobite vpogled v vse kupljene in porabljene storitve.

V meniju "Pregled plačilnih nalogov":


so prikazani vsi pripravljeni in/ali že plačani plačilni nalogi, ki ste jih izdelali v meniju "Nakup" z izbiro »Priprava plačilnega naloga«. S klikom na povezave v stolpcu "referenca" lahko pregledujete vnešene ali plačane (stolpec status) plačilne naloge:

Plačilni nalog dobi status »plačano«, ko AJPES prejme nakazilo na transakcijski račun. Uslužbenec AJPES vas o prejetem plačilu obvesti na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob pripravi plačilnega naloga. 
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?