Na vsebino

Nove omejitve za pridobitev statusa s.p.

Novica

Nove omejitve za pridobitev statusa s.p.


Od 1.1.2016 začnejo veljati nove dodatne omejitve zaradi katerih oseba ne bo mogla pridobiti statusa s.p., in sicer obstaja omejitev, če:
 

Omejitev zaradi pravnomočne obsodbe na kazen zapora zaradi kaznivih dejanj, ki so naštete v 1. točki prvega odstavka 10. a člena ZGD-1, ki že velja, ostane enaka tudi po 1.1.2016.

Omejitve iz prvih treh alinej se preverjajo v informacijskem sistemu eVEM, omejitev iz zadnje alineje in omejitev zaradi pravnomočne obsodbe na kazen zapora, pa preverja AJPES pred vpisom s.p. v Poslovni register Slovenije.

Objava prenehanja opravljanja dejavnosti

Hkrati ponovno obveščamo s.p., ki nameravajo prenehati opravljati dejavnosti, da morajo najmanj 15 dni pred prenehanjem opravljanja dejavnosti na spletni strani AJPES objaviti namero o prenehanju. Obvestilo za objavo lahko podjetnik pošlje AJPES prek aplikacije OOPS, po e-pošti na nai`u`-oqdmdg`mi`?`iodr-rh, odda na točki VEM ali prinese osebno ali pošlje po pošti na katerokoli izpostavo AJPES. Obvestilo ne sme vsebovati osebnih podatkov podjetnika (davčna številka, prebivališče…), mora pa vsebovati podatek o datumu prenehanja opravljanja dejavnosti.
 


VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?