Na vsebino

Anketa - LCS2008 > Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

Raziskovanje o stroških dela

Podatki o številu zaposlenih so prevzeti iz baze obdelanih podatkov iz Obrazcev 1-ZAP/M. V primeru, da podatki niso pravilni, jih lahko spremenite z vnosom novega podatka.
V vprašalnik se vpisujejo podatki o stroških dela za leto 2008, ki so bili tudi dejansko izplačani, ne pa samo obračunani.
Podatkov, ki se nanašajo na detaširane delavce, se v vprašalnik ne vpisuje.
Za oddajo podatkov prek spletnega portala AJPES na obrazcu ZAP-SD/4L se je potrebno registrirati z izpolnitvijo posebne vloge. Če pooblaščena delavka za oddajo podatkov še ni registrirana, je potrebno v ta namen izpolniti posebno vlogo in jo poslati pristojni izpostavi AJPES. Dostop do spletne aplikacije in vnos podatkov bo omogočen takoj po prejemu in obdelavi vloge v izpostavi AJPES.
V primerih, ko poročevalec ne more oddati podatkov zaradi kontrol v programu, ki zahtevajo obvezen vnos nekaterih podatkov, poročevalec pa dejansko npr. ni izplačal regresa za letni dopust, naj to sporoči v pristojno izpostavo AJPES.
Vprašalnik se nanaša samo na zaposlene pri poročevalcu, zato se podatek o povračilu stroškov vpiše samo v primeru, da je bilo njim izplačano.
Če bi imeli prostore, ki se uporabljajo izključno za kadrovanje, bi podatek o strošku teh prostorov prikazali, sicer pa vpišete samo ostale stroške kadrovanja, če ste jih imeli.
Upoštevajo se tudi avtorske in podjemne pogodbe z zunanjimi sodelavci. Upoštevajo se tudi podjemne pogodbe, plačane na podlagi računa. V primeru, če avtorska agencija izstavi račun, se upošteva celotna vrednost računa, brez DDV.
V zap. št. 36 se ne vpisujejo podatki o vplačilih v pokojninske sklade. Tovrstna vplačila se prikažejo na zap.št. 38.
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?