Na vsebino

Drugi registri

Register dejanskih lastnikov

Vpogled in vpis podatkov v Register dejanskih lastnikov (RDL), ki je baza podatkov o dejanskih lastnikih poslovnih subjektov. Vpis podatkov poteka od 11.12.2017 dalje, vpogled v podatke pa od 19.1.2018 dalje.

Zavezanci za informacije javnega značaja

Vpogled in prijava podatkov  v Register zavezancev za informacije javnega značaja (RZIJZ), ki je baza podatkov o poslovnih subjektih zavezancih za dajanje informacij javnega značaja.

Osebno dopolnilno delo

AJPES na podlagi Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno vodi Seznam posameznikov, ki opravljajo osebno dopolnilno delo (SODD) in uporabnikom spletnega portala zagotavlja brezplačne vpoglede v javne podatke seznama.

Evidenca nevladnih organizacij v javnem interesu

Na podlagi Zakona o nevladnih organizacijah pristojna ministrstva v Evidenco nevladnih organizacij v javnem interesu (ENO) vpisujejo podatke o podelitvi in odvzemu statusa nevladne organizacije v javnem interesu. Podatki ENO so dostopni od 14.1.2019 dalje.

Evidenca digitalnih potrdil

Vpogled v podatke o zakonitih zastopnikih poslovnih subjektov in v podatke o njihovih kvalificiranih digitalnih potrdilih.

Proizvajalci električne energije

Register fizičnih oseb, ki opravljajo dejavnost proizvodnje električne energije je register, v katerega se vpisujejo fizične osebe, ki opravljajo dejavnost proizvodnje električne energije z eno proizvodno napravo na obnovljive vire energije ali za soproizvodnjo z visokom izkoristkom z nazivno močjo do 50 kW.

Protestirane menice

Register menic, protestiranih zaradi neplačila, je enotni javni register, v katerega notarji vpisujejo podatke o napravljenih protestih menic zaradi neplačila, če so menice izdali gospodarski subjekti.

Register nastanitvenih obratov

AJPES je s 1. 12. 2017 na podlagi Zakona o gostinstvu in Pravilnika o registru nastanitvenih obratov vzpostavil Register nastanitvenih obratov.

Prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom

Na podlagi Zakona o prostovoljstvu  AJPES izvaja vpise, spremembe, izbrise in ponovno priglasitev prostovoljskih organizacij v vpisnik.

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?