Na vsebino

Evidenca nevladnih organizacij v javnem interesu

Splošno

Vstop v aplikacijo

eENO

Vpogled v podatke o nevladnih
organizacijah v javnem interesu


Evidenca nevladnih organizacij v javnem interesu (ENO) je namenjena vpisu in javni objavi pravno pomembnih podatkov o nevladnih organizacijah v javnem interesu. AJPES vodi ENO v elektronski obliki na podlagi podatkov ministrstev, pristojnih za podelitev in odvzem statusa nevladne organizacije v javnem interesu.

Nevladna organizacija lahko pridobi status nevladne organizacije v javnem interesu na določenem področju, če njeno delovanje na tem področju presega interese njenih ustanoviteljev oziroma članov in je splošno koristno. Vlogo za pridobitev statusa nevladna organizacija poda pri ministrstvu, pristojnem za podelitev tega statusa. Več o pridobitvi statusa nevladne organizacije v javnem interesu si lahko preberete TUKAJ.

Na spletnem portalu AJPES je od 14. 1. 2019 mogoč brezplačni javni dostop do podatkov ENO.

Vir podatkov: ministrstva, pristojna za podelitev in odvzem statusa nevladne organizacije v javnem interesu ter Poslovni register Slovenije (PRS).

Osveževanje:   podatke osvežujejo ministrstva neposredno z vpisom sprememb prek spletne aplikacije eENO. Podatki, katerih vir je PRS, se osvežujejo s stanjem v PRS .

Predpisi

Zakon o nevladnih organizacijah (ZNOrg)
 

Pridobite seznam vseh nevladnih organizacij v javnem interesu v ENO

Način prevzema: prenos datoteke (download)

Oblika: xml datoteka

Obseg: seznam aktivnih nevladnih organizacij v javnem interesu, vpisanih v ENO na zadnji dan predhodnega in pred-predhodnega meseca in nevladnih organizacij v javnem interesu, ki so bila iz ENO izbrisana v predhodnem mesecu in pred-predhodnem mesecu

Frekvenca: mesečno, po stanju iz ENO na zadnji dan predhodnega meseca in pred-predhodnega meseca

Seznama:

ENO za predhodni mesec 

ENO za pred-predhodni mesec
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?