PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Register fizičnih oseb, ki opravljajo dejavnost proizvodnje električne energije

Splošno
Vstop v aplikacijo

REZ

Vpogled v podatke o proizvajalcih električne energije


V Register fizičnih oseb, ki opravljajo dejavnost proizvodnje električne energije (REZ) se vpišejo osebe, ki želijo v pravnem položaju zasebnika opravljati dejavnost proizvodnje električne energije, dejavnost pa opravljajo le z eno proizvodno napravo na obnovljive vire energije ali za so-proizvodnjo z visokim izkoristkom z nazivno močjo do 50 kW. 

Vpis v register: Vpis fizične osebe v register se opravi na podlagi vloge, v kateri stranka navede svoje podatke (ime in priimek, EMŠO, naslov prebivališča) in številko deklaracije proizvodne naprave, s katero proizvaja električno energijo. Ostale podatke o napravi, ki se vpišejo v register, AJPES pridobi od Agencije za energijo. O vsakem vpisu v register AJPES izda potrdilo, ki ga posreduje stranki in FURS.

Izbris iz registra: AJPES izbriše osebo iz registra na podlagi vloge stranke. Z vpisom prenehanja opravljanja dejavnosti v register, fizični osebi preneha pravni položaj zasebnika.

Podatki registra, razen osebnih podatkov, se na portalu AJPES objavljajo neposredno iz aplikacije. Vpogled v podatke registra je brezplačen.

AJPES podatke registra, vključno z osebnimi podatki, zagotavlja osebam, ki imajo pravno podlago za pridobivanje osebnih podatkov določeno v zakonu.

Vir podatkov: fizična oseba

Osveževanje: sproti (on-line). Pravilnost podatkov o fizičnih osebah, ki opravljajo dejavnost proizvodnje električne energije je zagotovljena tudi s povezavo z registrom deklaracij za proizvodnje naprave pri Agenciji za energijo.

 VZOREC vloge za vpis v Register fizičnih oseb, ki opravljajo dejavnost proizvodnje električne energije 
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev in anonimizirano zbiranje podatkov o statistiki uporabe portala. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?