Na vsebino

Možnost zavajanja - plačilo za registracijo oziroma vpis podjetja v Evropski poslovni register

Novica

Možnost zavajanja - plačilo za registracijo oziroma vpis podjetja v Evropski poslovni register
 

AJPES je prejel obvestilo, da je v zadnjem času več poslovnih subjektov prejelo komercialne klice iz družbe EUPR, d. o. o.. Družba poslovnim subjektom ponuja vpis v Evropski poslovni register, in sicer proti plačilu.

Obveščamo vas, da vpis v Evropski poslovni register, ki ga v okviru svojih storitev uporablja navedena družba, nima ničesar skupnega z Evropskim poslovnim registrom (European Business Register - EBR), ki je dostopen preko spletnih strani AJPES, in predstavlja informacijski sistem, preko katerega države članice zagotavljajo podatke in nekatere storitve iz svojih nacionalnih poslovnih registrov. Preko informacijskega sistema EBR je vsakomur na enostaven in hiter način omogočen dostop do podatkov in informacij o poslovnih subjektih iz evropskih držav članic EBR, prav tako pa tudi do nekaterih dokumentov, povezanih s poslovanjem poslovnih subjektov. V sistem je kot pristojna organizacija za vodenje Poslovnega registra Slovenije vključen tudi AJPES, ki preko njega drugim državam članicam zagotavlja podatke o poslovnih subjektih Poslovnega registra Slovenije, hkrati pa uporabnikom portala AJPES omogoča dostop do podatkov o poslovnih subjektih držav članic EBR.
 
 


VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?