Na vsebino

Ne-poročanje podatkov o neporavnanih obveznostih z oznako R v RTR

Novica

(Ne)poročanje podatkov o neporavnanih obveznostih (oznaka »R«) ob uveljavitvi ZIUZEOP in /(ne)transparentnost podatkov o poslovanju poslovnih subjektov

Glede na sprejete določbe Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP), ki je do 31. 5. 2020 odložil izvrševanje sklepov o izvršbi v postopkih, ki tečejo po Zakonu o izvršbi in zavarovanju (ZIZ) in zadržal izvrševanje v postopkih davčne izvršbe, ki tečejo po Zakonu o davčnem postopku (ZDavP-2; razen če gre za izvršbo zaradi terjatve iz naslova zakonite preživnine in odškodnine za izgubljeno preživnino zaradi smrti tistega, ki jo je dajal), vas seznanjamo, da ponudniki plačilnih storitev za komitente, za katere so zadržali izvrševanje sklepov in oznake R od 11. 4. 2020 ne poročajo, četudi neporavnane obveznosti, na podlagi sklepov o izvršbi, ki so bili izdani pred uveljavitvijo ZIUZEOP, še ostajajo in niso poplačane.

 

Vaš AJPES



VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?