Na vsebino

Pojasnilo glede poročanja podatkov o izplačanih plačah pri pravnih osebah zasebnega sektorja

Novica

Pojasnilo glede poročanja podatkov o izplačanih plačah pri pravnih osebah zasebnega sektorja
 

V Uradnem listu RS, št. 90/2015 je bilo preklicano Navodilo o vsebini in načinu sporočanja podatkov o izplačanih plačah zaposlenih pri pravnih osebah za potrebe statističnega raziskovanja. Novo Navodilo o vsebini in načinu sporočanja podatkov za potrebe statističnega raziskovanja Mesečno poročilo o izplačanih plačah pri pravnih osebah (Obrazec 1-ZAP/M) je objavljeno na spletni strani SURS.

Navodilo določa obveznost poročanja podatkov za pravne osebe zasebnega sektorja, ki imajo vsaj eno zaposleno osebo in ki so po veljavnem zakonu, ki ureja Poslovni register Slovenije, registrirane pri registrskem organu ter opravljajo registrirane dejavnosti, določene s predpisom ali z aktom o ustanovitvi pravne osebe.

Z novim navodilom je od 1. 12. 2015 ukinjena predložitev podatkov v papirni obliki, poročevalske enote tako sporočajo podatke AJPES zgolj v elektronski obliki, in sicer z neposrednim vnosom podatkov prek spletne aplikacije PLAČE. Dostop do spletne aplikacije je opisan na portalu AJPES v poglavju Priprava za delo.
 



VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?