PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Za pridobitev podatkov o tem, kje je posamezna oseba družbenik, ustanovitelj ali član organa nadzora, so pristojna registrska sodišča

Novica

Za pridobitev podatkov o tem, kje je posamezna oseba družbenik, ustanovitelj ali član organa nadzora, so pristojna registrska sodiščaAJPES v zadnjem času prejema vse več zaprosil strank za posredovanje podatkov o posamezni osebi, in sicer stranke potrebujejo podatke, v katerem subjektu je posamezna oseba družbenik, ustanovitelj ali član organa nadzora.

50. člen ZSReg v 2. odstavku določa, da nihče nima pravice do dostopa do podatkov na način, ki bi mu omogočal ugotovitev naslednjih dejstev:
1. ali je določena oseba ustanovitelj (družbenik) v subjektu vpisa in v katerem subjektu vpisa je ustanovitelj (družbenik);
2. ali je določena oseba član uprave oziroma nadzornega sveta v subjektu vpisa in v katerem subjektu vpisa je član uprave oziroma nadzornega sveta.

V skladu z 51. členom ZSReg imajo, ne glede na določbo prejšnjega člena, naslednje osebe pravico do dostopa do naslednjih podatkov:

1. upnik ima pravico do vpogleda in izpisa podatkov o tem:
2. državni organ ima pravico do vpogleda in izpisa podatkov o tem: 3. pravna oseba (subjekt vpisa) ima pravico do vpogleda in izpisa podatkov o tem:
O dostopu do podatkov o tem, kje je določena oseba družbenik, zastopnik, ustanovitelj, član organa nadzora ipd. v skladu z 52. členom ZSReg odloči pristojno registrsko (okrožno) sodišče na podlagi obrazložene pisne zahteve upravičene osebe iz 51. člena ZSReg. Zahtevi morajo biti predložene listine in drugi dokazi o obstoju okoliščin, zaradi katerih je dostop do podatkov dopusten.

Zaradi navedenega AJPES podatkov o tem, ali in v katerem subjektu vpisa je posamezna oseba družbenik, ustanovitelj ali član organa nadzora prosilcem ne more posredovati.

VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?