PRIJAVA

 

Registrirani uporabniki

Točka VEM

Splošno

Izpostave AJPES so najbolj obiskane točke VEM, ki strankam nudijo informacije in pomoč v postopkih registracije družb z omejeno odgovornostjo in samostojnih podjetnikov. Točke VEM (vse na enem mestu) so mesta, prek katerih stranke:

  • vlagajo vloge za registracijo družb z omejeno odgovornostjo in njihovih delov (vpis d.o.o. in vpis enostavnih sprememb),
  • vlagajo vloge za registracijo samostojnih podjetnikov in njihovih delov (vpis s.p., vpis sprememb in izbris),
  • vlagajo vloge za prijavo davčnih podatkov, za identifikacijo za namene DDV, za prijavo v obvezna socialna zavarovanja, za pridobitev obrtnega dovoljenja, za prijavo potreb po delavcih pri Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, če so gospodarske družbe ali samostojni podjetniki,
  • overijo izjavo lastnika objekta, da samostojnemu podjetniku dovoljuje poslovanje na določenem poslovnem naslovu.

Izpostava AJPES kot točka VEM samostojnim podjetnikom in družbenikom d.o.o. pripravi predlog za vpis v register in pomaga izdelati listine, ki jih je treba priložiti predlogu. Predlog z vsemi prilogami nato v elektronski obliki v imenu podjetnika ali družbenikov posreduje v sistem e-VEM.

Druge vloge (za vpis sprememb, ki se ne štejejo za enostavne in izbris) d.o.o. ter vloge za druge subjekte vpisa v sodni register (d.d., d.n.o., k.d., zavodi, zadruge, agencije itd.) stranke oddajo pri notarju.
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?