PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Vpis tujih pravnih oseb v Poslovni register Slovenije

Zakon o zemljiški knjigi
Vstop v aplikacijo

Podatki o tujih pravnih osebah so brezplačno dostopni na ePRS tako, da se v iskalnem pogoju »Oblika« izbere »Tuja pravna oseba po ZZK-1«. O tujih pravnih osebah se objavijo naslednji podatki: firma oziroma ime tuje pravne osebe, naslov, matična številka ter datum vpisa.

AJPES vpisuje tuje pravne osebe v Poslovni register Slovenije v skladu z Zakonom o zemljiški knjigi zaradi pridobitve enolične identifikacijske številke (matične številke), ki jo tuja pravna oseba potrebuje za vpis pravice na nepremičnini v zemljiško knjigo na podlagi pisne zahteve predlagatelja. AJPES vpiše v Poslovni register Slovenije podatke o imenu pravne osebe, sedežu in poslovnem naslovu pravne osebe ter matično številko, ki jo določi v postopku vpisa in izda potrdilo o vpisu.

Vir podatkov: vloge predlagateljev.

Ažuriranje: sproti (on-line).

Prijava za vpis

Predlagatelj zahtevo za vpis predloži na izpostavi AJPES na podlagi naslednjih dokumentov:

  • vloge na kateri označi namen vpisa v Poslovni register Slovenije – vpis nepremičnine v zemljiško knjigo,
  • pooblastilo, če je predlagatelj druga oseba in
  • fotokopijo dokumenta o obstoju tuje pravne osebe.

Po vpisu tuje pravne osebe v Poslovni register Slovenije AJPES izda »Potrdilo o dodelitvi enolične identifikacijske številke«.

Predpisi

 Zakon o zemljiški knjigi
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev in anonimizirano zbiranje podatkov o statistiki uporabe portala. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?