PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Vpis tujih pravnih oseb v Poslovni register Slovenije

Zakon o zemljiški knjigi
Vstop v aplikacijo

Podatki o tujih pravnih osebah so brezplačno dostopni na ePRS tako, da se v iskalnem pogoju »Oblika« izbere »Tuja pravna oseba po ZZK-1«. O tujih pravnih osebah se objavijo naslednji podatki: firma oziroma ime tuje pravne osebe, naslov, matična številka ter datum vpisa.

AJPES vpisuje tuje pravne osebe v Poslovni register Slovenije v skladu z Zakonom o zemljiški knjigi zaradi pridobitve enolične identifikacijske številke (matične številke), ki jo tuja pravna oseba potrebuje za vpis pravice na nepremičnini v zemljiško knjigo na podlagi pisne zahteve predlagatelja. AJPES vpiše v Poslovni register Slovenije podatke o imenu pravne osebe, sedežu in poslovnem naslovu pravne osebe ter matično številko, ki jo določi v postopku vpisa in izda potrdilo o vpisu.

Vir podatkov: vloge predlagateljev.

Ažuriranje: sproti (on-line).

Prijava za vpis

Predlagatelj zahtevo za vpis predloži na izpostavi AJPES na podlagi naslednjih dokumentov:

  • vloge na kateri označi namen vpisa v Poslovni register Slovenije – vpis nepremičnine v zemljiško knjigo,
  • pooblastilo, če je predlagatelj druga oseba in
  • fotokopijo dokumenta o obstoju tuje pravne osebe.

Po vpisu tuje pravne osebe v Poslovni register Slovenije AJPES izda »Potrdilo o dodelitvi enolične identifikacijske številke«.

Predpisi

 Zakon o zemljiški knjigi
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?