PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Register neposestnih zastavnih pravic in zarubljenih premičnin

Splošno
Vstop v aplikacijo

eRZPP

  • iskanje po premičninah
  • iskanje po poslovnih subjektih

Register neposestnih zastavnih pravic in zarubljenih premičnin (RZPP) je javna in centralno vodena informatizirana baza podatkov o zastavnih pravicah in prepovedih odtujitve in obremenitve na premičninah. Vpisi imajo konstitutivni učinek, to pomeni, da zastavne pravice nastanejo z vpisom v register. Za vpise velja pozitivno in negativno publicitetno načelo, kar pomeni, da so vpisane pravice poznane vsakomur.  RZPP vsakomur omogoča, da se enostavno, zanesljivo in brez velikih stroškov seznani z (ne)obstojem neposestne zastavne pravice na premičnini.

Vir podatkov: upravičenci za vpis v RZPP (notarji, izvršitelji, FURS, sodišča, stečajni upravitelji).

Osveževanje: sproti (on-line). Pravilnost podatkov je ob predložitvi vpisa zagotovljena tudi s povezavo RZPP s Poslovnim registrom Slovenije, registrom vozil in prometnih listin ter registri Geodetske uprave RS. Po opravi vpisa se podatki ažurirajo glede na zagotavljanje opravljenih vpisov v RZPP.

Uporaba: Vpogled v podatke RZPP na spletu je brezplačen. Podatek preko spleta je le informativen.

Predložitev podatkov RZPP - informacije za upravičence

AJPES vpise v RZPP opravlja na podlagi zahteve notarja, izvršitelja, davčnega izterjevalca, sodišča oziroma drugega javnega organa, ki je z zakonom pooblaščen za vlaganje zahtev za vpis.

Več

Plačljiva storitev

Naročite podatke o vozilih, vpisanih v RZPP

AJPES omogoča ponovno uporabo podatkov o vozilih (za motorna in tirna vozila, motorna kolesa ter prikolice in polprikolice) iz Registra neposestnih zastavnih pravic in zarubljenih premičnin (RZPP). Iskanje poteka prek spletnega servisa z vnosom identifikacijske številke vozila (VIN). Spletni servis za vnešeno VIN številko vrne podatek, ali je na vozilu vpisan rubež, neposestna zastava, prepoved odtujitve in obremenitve oziroma prepoved razpolaganja.

Način prevzema: spletni servis wsRzppInfo
Oblika: xml
Obseg: različni paketi (2.500, 7.500 12.500, 25.000, 50.000 poizvedb)
Veljavnost: eno leto po nakupu paketa

Nakup Cenik Infomacije za razvijalce

Plačljiva storitev

Naročite izpisek o premičnini

Če želite verodostojno potrdilo o obstoju ali neobstoju zastavne pravice na premičnini, lahko le to pridobite tako, da izpolnite naročilnico in jo podpisano pošljite na najbližjo izpostavo AJPES, ali pa se osebno oglasite pri nas.

Način prevzema: po pošti, osebni prevzem
Oblika: pisni izpis

Naročilnica  Cenik
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?