PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Statistika finančnih računov

Predložitev
Vstop v aplikacijo

Roki za predložitev:

  • za prvo četrtletje 2019 od 10. 4. do 10. 5. 2019
  • za drugo četrtletje 2019 od 10. 7. do 10. 8. 2019
  • za tretje četrtletje 2019 od 10. 10. do 10. 11. 2019
  • za četrto četrtletje 2019 od 10. 1. do 20. 2. 2020

V spletno aplikacijo lahko podatke vnašate neposredno ali pa jih uvozite v obliki XML datoteke, ki jo:

Pomembno

Spletna aplikacija in Excel preglednica samodejno računata seštevke. Polja s seštevki so sivo obarvana in ne dopuščajo vnosa podatkov. Zaradi samodejnih seštevkov priporočamo, da vnesene zneske pred oddajo poročila temeljito preverite, saj bodo morebitne računske napake v obrazcih 1 do 4 povzročile napačen izračun vrednostnih sprememb v obrazcih 5 in 6.

Spletna aplikacija vsebuje dve vrsti opozorilnih kontrol, prve s podatki bilance stanja na zadnji dan predhodnega leta za katerega se poroča ter druge, vezane na zneske vrednostnih sprememb, ki po oceni Banke Slovenije niso v okviru dovoljenih odstopanj.

Opozorilne kontrole so vgrajene z namenom, da se podatki, na katere je kontrola opozorila, ponovno preverijo in po potrebi popravijo ali pa le obrazložijo. Namen kontrole s podatki bilance stanja je opozoriti na morebiten vnos napačnih podatkov. Kontrola na zneske vrednostnih sprememb pa opozarja na vse vrednostne spremembe, ki navzdol ali navzgor odstopajo od predvidenih in v odstotkih izraženih toleranc. Kontrola vrednostnih sprememb ne temelji samo na povečanjih in zmanjšanjih od dovoljenih toleranc, ampak je potrebno odstopanja obrazložiti tudi takrat, ko je znesek v vrednostnih spremembah enak 0.

Uspešnost kontrole podatkov po posameznih obrazcih je razvidna v stolpcu »Status«.

 Navodilo za delo s spletno aplikacijo
 Računske in logične kontrole

 

 
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev in anonimizirano zbiranje podatkov o statistiki uporabe portala. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?