PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Statistike plačilnega prometa

Prejemki in izdatki - Splošno

Prejemki in izdatki

AJPES izvaja mesečno statistično raziskovanje o prejemkih na račune in o izdatkih z računov poslovnih subjektov za davčne, statistične in druge z zakoni predpisane namene skladno s pooblastili v 287. členu Zakona o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih:

  • temelji na podatkih iz evidenc o prejemkih in o izdatkih s transakcijskih računov poslovnih subjektov, ki jih AJPES zagotavljajo ponudniki plačilnih storitev, ki njihove račune vodijo (banke, hranilnice, Banka Slovenije in Uprava Republike Slovenije za javna plačila),
  • zajema vse domače plačilne transakcije, čezmejne transakcije in druge plačilne transakcije, ki se izvršijo v evrih.

Podatke statističnega raziskovanja o prejemkih in izdatkih z računov poslovnih subjektov uporablja FURS za potrebe davčnega nadziranja.

Zajetje podatkov: vse pravne osebe, samostojni podjetniki in druge fizične osebe, ki opravljajo registrirane dejavnosti z odprtimi računi pri ponudnikih plačilnih storitev.

Viri podatkov: evidenca plačilnega prometa pri ponudnikih plačilnih storitev.

Obseg podatkov

V letu 2018 je bilo v statistično raziskovanje zajetih 103.901 pravnih oseb ter 94.574 samostojnih podjetnikov in drugih fizičnih oseb, ki opravljajo registrirane dejavnosti.
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev in anonimizirano zbiranje podatkov o statistiki uporabe portala. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?