Na vsebino

Navodilo za uvoz XML datoteke

Če ste XML datoteke doslej pošiljali AJPES na elektronskem mediju (disketa, CD, DVD), vam priporočamo, da za uvoz XML datoteke v spletno aplikacijo uporabite bližnjico tako, da kliknete povezavo »Uvozi XML datoteko«:
 ali 
S pomočjo gumba »Prebrskaj« poiščite datoteko XML na svojem disku oziroma disketi ali zgoščenki in kliknite gumb »Uvoz«:


 
Aplikacija sporoči morebitne napake pri branju oziroma uvozu XML datoteke. Uvoz potrdite s klikom na gumb »Zapri«.

 
Odprlo se vam bo okno z naborom vseh uvoženih obrazcev. Če v podatkih ni napak, postopek nadaljujete s klikom na gumb »Prikaz obrazcev«, kjer za nadaljevanje oddaje kliknete povezavo »IZBERI NAČIN ODDAJE«.

 
Opomba: Morebitne napake v uvoženih podatkih lahko popravite v spletni aplikaciji (glej tudi Navodila za ravnanje s programom) 

Za oddajo letnega poročila vam aplikacija ponudi možnosti »E-PODPIŠI« in »TISKAJ OBVESTILO«:

 
Verodostojnost letnega poročila lahko potrdite na dva načina:
  • s kvalificiranim digitalnim potrdilom tako, da kliknete gumb »E-PODPIŠI«. Kvalificirano digitalno potrdilo lahko uporabite za podpis letnega poročila le:
    • če ste predhodno posredovali pristojni izpostavi AJPES izpolnjen obrazec "Obvestilo o uporabi kvalificiranih digitalnih potrdil za podpisovanje letnih poročil"
      ali
    • če je vaše kvalificirano digitalno potrdilo vpisano v Evidenco digitalnih potrdil (EDP), ki je del zbirke podatkov Poslovnega registra Slovenije (PRS); 
  • z izpisom OBVESTILA ZA AJPES, ki ga izpišete s klikom na gumb »TISKAJ OBVESTILO«. OBVESTILO, podpisano s strani vodje poslovnega subjekta, predložite osebno ali pošljite po pošti s povratnico pristojni izpostavi AJPES.



OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?