Na vsebino

Četrtletno raziskovanje o poslovanju poslovnih subjektov

Vsebinska navodila

Statistični urad Republike Slovenije (SURS) opredeljuje zavezance za poročanje, roke, način poročanja in drugo vsebino raziskovanja z Navodilom o vsebini in načinu poročanja statističnih podatkov za Četrtletno raziskovanje o poslovanju poslovnih subjektov (POSL-P/ČL), obveznost poročanja je predpisana tudi s Sklepom o četrtletnem poročanju podatkov o poslovanju poslovnih subjektov, izdanim s strani Banke Slovenije.

Pomembno

  • Če pri posameznem zahtevanem podatku ne razpolagate z natančnimi vrednostmi, podatek ocenite in vpišite oceno.
  • Obdobja, na katera se nanašajo podatki, ki jih sporočate, so naslednja: prvo četrtletje 1. 1. – 31. 3., drugo četrtletje 1. 1. – 30. 6., tretje četrtletje 1. 1. – 30. 9. in četrto četrtletje 1. 1. – 31. 12.
    Ta obdobja morate upoštevati tudi, če se vaše poslovno leto razlikuje od koledarskega leta.
  • Če pri izpolnjevanju vprašalnika ugotovite, da se podatek, ki ste ga sporočili za predhodno obdobje, bistveno razlikuje od prave vrednosti, vpišite pravilno vrednost, tj. celotno vrednost, ne le razlike do prave vrednosti. Pri izpolnjevanju podatkov za prvo četrtletje vnos popravkov za predhodno obdobje ni mogoč.

Dodatne informacije SURS

 Metodologija in rezultati raziskovanja (spletna stran SURS)

 
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?