PRIJAVA

 

Registrirani uporabniki

Raziskovanje o poslovnih storitvah

Splošno

AJPES izvaja letno statistično raziskovanje o poslovnih storitvah za potrebe Statističnega urada Republike Slovenije (SURS). Raziskovanje je predpisano z Letnim programom statističnih raziskovanj.

Z raziskovanjem se zbirajo podatki o prihodkih od prodaje, razčlenjenih po proizvodih oziroma storitvah za izbrane storitvene dejavnosti z namenom zagotavljanja mednarodno primerljivih podatkov v skladu z evropskimi standardi o strukturni statistiki podjetij in analiziranja delovanja gospodarstva v sektorju poslovnih storitev ter delovanja domačega in skupnega evropskega trga na področju poslovnih storitev.

Zavezanci za poročanje

Podatke za raziskovanje morajo predložiti pravne in fizične osebe v Republiki Sloveniji, določene v vzorec s strani SURS. V vzorec so vključene enote z 20 ali več osebami, ki delajo.

Poročanje podatkov o poslovnih storitvah za leto 2017 bo potekalo v elektronski obliki na vprašalnikih SSP-PS/L prek spletnega portala AJPES.

Poročanje podatkov o poslovnih storitvah za leto 2017 bo potekalo v elektronski obliki na vprašalnikih SSP-PS/L prek spletnega portala AJPES.

Rok za predložitev

Raziskovanje je letno. Naslednje poročanje bo od 1.9.2018 do vključno  1.10.2018.

 
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?