PRIJAVA

 

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

Raziskovanje o strukturi plače

Splošno

AJPES izvaja štiriletno statistično raziskovanje o strukturi plače za potrebe Statističnega urada Republike Slovenije (SURS). Zadnje zbiranje podatkov je bilo izvedeno v letu 2015. Raziskovanje je predpisano z Letnim programom statističnih raziskovanj.

Z raziskovanjem se zbirajo podatki o plačah in drugih prejemkih za mesec oktober (kot reprezentativni mesec) in podatki o plačah in drugih prejemkih za celotno leto. Raziskovanje je usklajeno s poenotenim raziskovanjem o strukturi plače (Structure of Earnings Survey), ki ga vsake štiri leta izvajajo države članice Evropske unije. Prilagojeno je zahtevam uredb Evropskega sveta in Evropske komisije, hkrati pa so v njem upoštevane lastnosti slovenskega trga dela. Namen raziskovanja je za slovenske načrtovalce politike plač in zaposlovanja pridobiti mednarodno primerljive podatke o strukturi plače na slovenskem trgu dela in prikazati vpliv posameznih komponent plače na njeno višino.

Zavezanci za poročanje

Podatke za raziskovanje morajo predložiti pravne osebe in njihove enote v sestavi ter registrirane fizične osebe v Republiki Sloveniji, določene v vzorec s strani SURS.

Poročanje podatkov o strukturi plače za leto 2018 bo potekalo v elektronski obliki na vprašalniku ZAP-RSP prek spletnega portala AJPES. Poročevalci posredujejo podatke z neposrednim vnosom v aplikacijo SES ali z uvozom XML datoteke. 

Rok za predložitev

Raziskovanje je štiriletno. Poročanje podatkov o strukturi plače za leto 2018 (vprašalnik ZAP-RSP, ki se poroča prek spletne aplikacije SES (Structure of Earnings Survey) na portalu AJPES), bo potekalo od 15. 5. do 7. 6. 2019.

Ali ste zavezanec

Ali ste zavezanec za poročanje?

Z vpisom matične številke v spodnji program lahko preverite, če je poslovni subjekt zavezanec za poročanje podatkov.

 

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?