PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Raziskovanje o strukturi vmesne potrošnje in prihodkov

Splošno

AJPES izvaja štiriletno statistično raziskovanje o strukturi vmesne potrošnje in prihodkov za potrebe Statističnega urada Republike Slovenije (SURS). Zadnje zbiranje podatkov je bilo izvedeno v letu 2015. Raziskovanje je predpisano z Letnim programom statističnih raziskovanj.

Poslovni subjekti poročajo podatke o vrstah stroškov in vrstah prihodkov v različnih dejavnostih slovenskega gospodarstva. Podatki iz raziskovanja se uporabljajo za sestavljanje tabel po dejavnostih (tabel ponudbe in porabe, input - output tabel), ki so redna obveznost SURS, določena v zakonodaji EU, in sestavni del ocenjevanja agregatov nacionalnih računov.

Zavezanci za poročanje

Podatke za raziskovanje morajo predložiti gospodarske družbe, proračunski uporabniki, društva in nepridobitne organizacije - pravne osebe zasebnega prava, določeni v vzorec s strani SURS. Glede na vrsto poslovnega subjekta - poročevalca se podatki posredujejo na enem izmed štirih vprašalnikov.

Poročanje podatkov o strukturi vmesne potrošnje in prihodkov za leto 2018 bo potekalo v elektronski obliki na vprašalniku NR-IOT prek spletnega portala AJPES. Poročevalci posredujejo podatke z neposrednim vnosom v aplikacijo ali z uvozom XML datoteke. Vzorec XML datoteke je objavljen pod »Predpisi in povezave«.

Rok za predložitev

Raziskovanje se izvaja vsake štiri leta oz. v večletnih presledkih. Naslednje poročanje naj bi se izvajalo v letu 2021.
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?