PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Register transakcijskih računov

Predpisi
Vstop v aplikacijo

eRTR

TR poslovnih subjektov

TR fizičnih oseb:

  • Elektronsko posredovanje poizvedb
  • Neposredni dostop

Register transakcijskih računov (RTR) je vzpostavil AJPES 1. 7. 2010 na podlagi 10. poglavja Zakona o plačilnih storitvah in sistemih, ko je upravljanje prevzel od Banke Slovenije, ki je RTR vodila na podlagi Zakona o plačilnem prometu. AJPES od 1. 7. 2018 dalje vodi RTR v skladu z 11. poglavjem Zakona o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih (ZPlaSSIED).

Pravne podlage

Ponovna uporaba podatkov o transakcijskih računih poslovnih subjektov

Poslovni subjekt je pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik in zasebnik, ki kot poklic opravlja določeno dejavnost. AJPES omogoča ponovno uporabo vseh podatkov o transakcijskih računih poslovnih subjektov v skladu z naslednjimi predpisi:
 Direktiva 2003/98/ES o ponovni uporabi informacij javnega sektorja (PisRS)

 Zakon o dostopu do informacij javnega značaja (PisRS)
 Uredba o posredovanju in ponovni uporabi informacij javnega značaja (PisRS)
 Cenik nadomestil stroškov za ponovno uporabo informacij javnega značaja poslovnih subjektov iz Registra transakcijskih računov z dne 27. 6. 2011

Posredovanje podatkov o transakcijskih računih fizičnih oseb

Neposredni dostop do podatkov o transakcijskih računih fizičnih oseb imajo samo osebe in organi, določeni v 195. členu Zakona o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih (ZPlaSSIED).
 Navodilo za vlaganje zahtev za pridobitev osebnih podatkov fizičnih oseb iz registra transakcijskih računov v elektronski obliki (PisRS) 
 Tarifa nadomestil stroškov za posredovanje podatkov o transakcijskih računih fizičnih oseb iz registra transakcijskih računov (PisRS) 

 
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev in anonimizirano zbiranje podatkov o statistiki uporabe portala. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?