PRIJAVA

 

Registrirani uporabniki

Register transakcijskih računov

Predpisi
Vstop v aplikacijo

eRTR

TR poslovnih subjektov

TR fizičnih oseb:

  • Elektronsko posredovanje poizvedb
  • Neposredni dostop

Upravljanje Registra transakcijskih računov (RTR) je v skladu z 10. poglavjem Zakona o plačilnih storitvah in sistemih (ZPlaSS) 1. 7. 2010 prevzel AJPES, do takrat pa ga je upravljala Banka Slovenije (glej 238. člen ZPlaSS), ki je RTR vodila že na podlagi Zakona o plačilnem prometu (ZPlaP).

Pravne podlage

Ponovna uporaba podatkov o transakcijskih računih poslovnih subjektov

Poslovni subjekt je pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik in zasebnik, ki kot poklic opravlja določeno dejavnost. AJPES omogoča ponovno uporabo vseh podatkov o transakcijskih računih poslovnih subjektov v skladu z naslednjimi predpisi:
 Direktiva 2003/98/ES o ponovni uporabi informacij javnega sektorja (PisRS)

 Zakon o dostopu do informacij javnega značaja (PisRS)
 Uredba o posredovanju in ponovni uporabi informacij javnega značaja (PisRS)
 Cenik nadomestil stroškov za ponovno uporabo informacij javnega značaja poslovnih subjektov iz Registra transakcijskih računov z dne 27. 6. 2011

Posredovanje podatkov o transakcijskih računih fizičnih oseb

Neposredni dostop do podatkov o transakcijskih računih fizičnih oseb imajo samo osebe in organi, določeni v 147. členu Zakona o plačilnih storitvah in sistemih (ZPlaSS).
 Navodilo za vlaganje zahtev za pridobitev osebnih podatkov fizičnih oseb iz registra transakcijskih računov v elektronski obliki (PisRS) 
 Tarifa nadomestil stroškov za posredovanje podatkov o transakcijskih računih fizičnih oseb iz registra transakcijskih računov (PisRS) 
 Predlog Tarife nadomestil stroškov za posredovanje podatkov o transakcijskih računih fizičnih oseb iz registra transakcijskih računov (5. odstavek 334. člena ZPlaSSIED).




OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?