Na vsebino

eS.BON - Navodila za uporabo

Dodatne informacije:

anmhsdsd?`iodr-rh

01 / 583 33 08

02 / 235 25 27


Spletna bonitetna informacija eS.BON je informacija o boniteti poslovanja podjetja v Sloveniji. Podjetjem je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku. Informacija vsebuje bonitetno oceno SB, ki je določena z modelom AJPES S.BON. Model upošteva pravila Basel II, zato jih lahko poslovne banke uporabijo pri izračunu kapitalskih zahtev za kreditna tveganja. Bonitetna ocena kaže na zmožnost podjetja za poravnavo svojih obveznosti v obdobju 12 mesecev po datumu izdelave računovodskih izkazov.

Plačilo storitve 

Uporabniki plačajo bonitetne informacije elektronsko, pred opravljeno storitvijo ali mesečno, po prejemu storitve v primeru, da imajo z AJPES sklenjeno ustrezno pogodbo (glej tudi Cenik).

Podatki in kazalniki so pojasnjeni v Pojasnilih podatkov in kazalnikov v eS.BON. Uporabnik lahko v prikazani bonitetni informaciji s klikom na izbran podatek ali kazalnik prikliče na zaslon pojasnilo tega podatka oziroma kazalnika.

Iskanje

Izberete lahko med iskanjem po imenu, matični številki ali davčni številki gospodarske družbe.

V »Iskalni niz« vnesite iskalni pogoj. Iskalni pogoj je lahko podatek, del podatka (beseda) ali začetek besede. Iskalne pogoje lahko vnesete v eno ali več polj. Ime vnesite z eno ali več ključnimi besedami. S klikom na gumb »Išči« bo program poiskal zapise, ki ustrezajo navedenim pogojem.

Gumb »išči podrobneje« vam omogoča iskanje po katerem koli delu podatka in poveča število zadetkov. V tem primeru je iskanje počasnejše.

Izbira jezika 

Bonitetna informacija je lahko prikazana tudi v angleškem jeziku.

Prikaz rezultatov iskanja 

Prikaz rezultatov iskanja je seznam gospodarskih družb, ki ustrezajo iskalnim pogojem. Ob imenu gospodarske družbe je naveden še naslov družbe, njena matična številka in davčna številka. Vpogled v te podatke je brezplačen. Po kliku na ime gospodarske družbe se izpiše nekaj najpomembnejših splošnih registrskih podatkov in opozorilo »Kupi podatke«.

Po prikazu bonitetne informacije posamezne gospodarske družbe, je le-ta na voljo uporabniku še 24 ur po plačilu.

Prikaz bonitetne informacije 

Prikaz bonitetne informacije vsebuje splošne podatke, bonitetno oceno po pravilih Basel II, podatke o kratkoročni plačilni disciplini, podatke in kazalnike poslovanja za zadnjih pet let, podatke in kazalnike za dejavnost, v katero gospodarska družba sodi ter mesto gospodarske družbe v dejavnosti. Prikaz bonitetne informacije lahko dobite prek sistema e-plačila.

Shranjevanje in tiskanje

Za tiskanje izberite povezavo »Pripravi za tiskanje« in kliknite na gumb »Natisni
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?