PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Register transakcijskih računov

Neposredni dostop do podatkov o transakcijskih računih fizičnih oseb
Vstop v aplikacijo

eRTR

TR poslovnih subjektov

TR fizičnih oseb:

  • Elektronsko posredovanje poizvedb
  • Neposredni dostop

Neposredni dostop do podatkov o transakcijskih računih fizičnih oseb imajo samo osebe in organi, določeni v 195. členu Zakona o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih (ZPlaSSIED).

Uporabniki, ki jim zakon dopušča neposreden dostop do podatkov RTR, lahko za pridobivanje podatkov uporabljajo iskalnik spletne aplikacije eRTR ali pa se odločijo za uporabo spletnih servisov AJPES (web servis), ki omogočajo pridobivanje podatkov neposredno iz njihovih računalniških rešitev. Za obe vrsti dostopa uporabniki potrebujejo kvalificirano digitalno potrdilo (KDP).

Za pridobitev dostopa se organi obrnejo na qsq-m`qnbhk`?`iodr-rh. Z upravičenci AJPES sklene dogovor o neposrednem dostopu.

Upravičenci lahko za izvajanje neposrednega dostopa pooblastijo svoje uslužbence. Za uporabo ePooblastil v eRTR je potrebno imeti kvalificirano digitalno potrdilo dodano v uporabniški profil na portalu AJPES. To lahko preverite na strani Moja digitalna potrdila (glej tudi e-Pooblastila - Priročnik za uporabnike).
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev in anonimizirano zbiranje podatkov o statistiki uporabe portala. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?