Na vsebino

Objave gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov po ZGD-1

Splošno
Vstop v aplikacijo

eObjave

gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov po ZGD-1

 • sporočila gospodarskih družb
 • objave namer o prenehanju s.p.

Kaj objavljamo? 

 • podatke in sporočila sodišč in družb, za katere Zakon o gospodarskih družbah določa dolžnost objave in
 • podatke in sporočila družb, za katere akt o ustanovitvi družbe določa, da jih je treba objaviti
 • sporočila samostojnih podjetnikov o prenehanju opravljanja dejavnosti
 • sporočila statusnih preoblikovanj izvajalcev lekarniške dejavnosti.

Objavljena sporočila vsebujejo informacije v zvezi s skupščinami družb, o predložitvi pogodbe o pripojitvi oziroma delitvenega načrta registrskemu sodišču, o pozivu upnikom, da prijavijo terjatve v postopku prostovoljne likvidacije družbe, o vložitvi predloga za sodni preizkus menjalnega razmerja, ki ga objavi sodišče ter druge vrste informacij.

Na spletni strani za objave po 11. členu Zakona o gospodarskih družbah se objavijo tudi pozivi upnikom, da prijavijo terjatve v postopku prostovoljne likvidacije:

 • pravne osebe, za katere zakon napotuje na smiselno uporabo določb ZGD-1 o likvidaciji, in sicer:
  • gospodarska interesna združenja in evropska gospodarska interesna združenja ( 576. in 577. člen Zakona o gospodarskih družbah) in
  • območno obrtno-podjetniške zbornice (Obrtni zakon, 41.a člen)
 • druge pravne osebe, za katere zakon, ki ureja organizacijsko obliko, ne napotuje na smiselno uporabo določb ZGD-1 o likvidaciji, če pravna oseba tako zahteva (npr. Zakon o zavodih, Zakon o zadrugah).

Obvestila samostojnih podjetnikov o nameravanem prenehanju opravljanja dejavnosti se od 24.2.2021 ne objavljajo več, ostanejo pa objavljena vsa obvestila, ki so bila objavljena do tega datuma, in sicer do poteka objave (štiri mesece).

Na podlagi 7. odstavka 121. člena Zakona o lekarniški dejavnosti in smiselne uporabe določb 2. odstavka 670. člena Zakona o gospodarskih družbah AJPES objavlja tudi statusna preoblikovanja izvajalcev lekarniške dejavnosti, ki so se preoblikovali v gospodarsko družbo.

Na tej spletni strani so objavljeni tudi podatki in sporočila, ki so jih družbe  objavile v postopkih statusnih preoblikovanj skladno s 579.a členom Zakona o gospodarskih družbah, ki od 8.8.2015 ni več v veljavi.

Objavljeni podatki in sporočila se ažurirajo sproti (neposredno iz spletne aplikacije za oddajo zahtev za objavo).

Objava podatkov in sporočil je brezplačna.

Vpogled v podatke in sporočila je brezplačen.

POVEZANE VSEBINE
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?