PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Objave gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov po ZGD-1

Splošno
Vstop v aplikacijo

eObjave

gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov po ZGD-1

 • sporočila gospodarskih družb
 • objave namer o prenehanju s.p.

Kaj objavljamo? 

 • podatke in sporočila sodišč in družb, za katere Zakon o gospodarskih družbah določa dolžnost objave in
 • podatke in sporočila družb, za katere akt o ustanovitvi družbe določa, da jih je treba objaviti
 • sporočila samostojnih podjetnikov o prenehanju opravljanja dejavnosti
 • sporočila statusnih preoblikovanj izvajalcev lekarniške dejavnosti.

Objavljena sporočila vsebujejo informacije v zvezi skupščinami družb, o predložitvi pogodbe o pripojitvi oziroma delitvenega načrta registrskemu sodišču, o pozivu upnikom, da prijavijo terjatve v postopku prostovoljne likvidacije družbe, o vložitvi predloga za sodni preizkus menjalnega razmerja, ki ga objavi sodišče ter druge vrste informacij.

Na spletni strani za objave po 11. členu Zakona o gospodarskih družbah se objavijo tudi pozivi upnikom, da prijavijo terjatve v postopku prostovoljne likvidacije:

 • pravne osebe, za katere zakon napotuje na smiselno uporabo določb ZGD-1 o likvidaciji, in sicer:
  • gospodarska interesna združenja in evropska gospodarska interesna združenja ( 576. in 577. člen Zakona o gospodarskih družbah) in
  • območno obrtno-podjetniške zbornice (Obrtni zakon, 41.a člen)
 • druge pravne osebe, za katere zakon, ki ureja organizacijsko obliko, ne napotuje na smiselno uporabo določb ZGD-1 o likvidaciji, če pravna oseba tako zahteva (npr. Zakon o zavodih, Zakon o zadrugah).

Obvestila samostojnih podjetnikov o nameravanem prenehanju opravljanja dejavnosti se objavijo na podlagi drugega odstavka 75. člena Zakona o gospodarskih družbah ter obvestila o nameravanem prenosu podjetja podjetnika, na podlagi petega odstavka 72. a člena Zakona o gospodarskih družbah. Obvestilo o prenehanju mora biti objavljeno najmanj 15 dni pred nameravanim prenehanjem in mora vsebovati tudi datum prenehanja. Samostojni podjetnik lahko pošlje obvestilo v objavo prek aplikacije OOPS, po elektronski pošti na naslov: nai`u`-oqdmdg`mi`?`iodr-rh, ga pošlje oziroma osebno dostavi na katerokoli izpostavo AJPES.

Na podlagi 7. odstavka 121. člena Zakona o lekarniški dejavnosti in smiselne uporabe določb 2. odstavka 670. člena Zakona o gospodarskih družbah AJPES objavlja tudi statusna preoblikovanja izvajalcev lekarniške dejavnosti, ki so se preoblikovali v gospodarsko družbo.

Na tej spletni strani so objavljeni tudi podatki in sporočila, ki so jih družbe  objavile v postopkih statusnih preoblikovanj skladno s 579.a členom Zakona o gospodarskih družbah, ki od 8.8.2015 ni več v veljavi.

Objavljeni podatki in sporočila se ažurirajo sproti (neposredno iz spletne aplikacije za oddajo zahtev za objavo).

Objava podatkov in sporočil je brezplačna.

Vpogled v podatke in sporočila je brezplačen.

POVEZANE VSEBINE
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?