Na vsebino

Objave vpisov v poslovni in sodni register

Splošno

Pomembno

Nihče se ne more sklicevati na to, da od dneva, ko je bil vpis posameznega podatka v sodni register ali predložitev listine sodnemu registru objavljena na teh spletnih straneh, ni poznal tega podatka in vsebine listin, na katerih temelji vpis tega podatka, ali vsebine listine, ki je bila predložena sodnemu registru, če zakon ne določa drugače.

Zbirka listin

Informatizirana zbirka listin sodnega registra

Objave vpisov in predložitve listin

Objave vpisov in predložitve listin sodnega registra po 43. členu ZSReg

Objave sklepov, izdanih v postopkih vpisa podatkov o samostojnih podjetnikih

Objave sklepov, izdanih v postopkih vpisa podatkov o samostojnih podjetnikih


Kaj objavljamo? 

  • listine, na podlagi katerih je bil opravljen vpis v sodni register in listine, ki se predložijo sodišču zaradi vložitve v zbirko listin,
  • sklepe sodišč izdane v postopkih vpisa v sodni register,
  • listine vložene v Zbirko listin sodnega registra,
  • sklepe AJPES, izdane v postopkih vpisa podatkov o samostojnih podjetnikih v Poslovni register Slovenije.

Listine, ki so podlaga za vpis v sodni register, sklepi sodišč  in zbirka listin se objavlja od 1. 2. 2008 dalje, sklepi AJPES izdani v postopkih vpisa podatkov o samostojnih podjetnikih pa od 4. 10. 2015 dalje in so dostopni eno leto od dneva njihove objave.

Javno dostopne so listine za katere zakon določa javno objavo, za dostop do ostalih listin, ki lahko vsebujejo tudi osebne podatke pa se je treba obrniti na krajevno pristojno registrsko sodišče. 

Sklepi so anonimizirani, kar pomeni, da so osebni podatki na njih prekriti z zvezdicami.

Objave na teh spletnih straneh nadomeščajo objave v Uradnem listu Republike Slovenije. 

Od 28.9.2015 dalje imajo državni organi in stečajni upravitelji za potrebe izvrševanja svojih pooblastil in dolžnosti pravico do neposrednega elektronskega dostopa do vseh listin (tudi tistih, katerih vsebina ni javno dostopna), na podlagi katerih so bili opravljeni posamezni vpisi podatkov v sodni register.

Vsi objavljeni podatki in listine so brezplačno dostopne.
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?