PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

AJPES je 1. 7. 2010 prevzel vodenje Registra transakcijskih računov

Novica

AJPES je 1. 7. 2010 prevzel vodenje Registra transakcijskih računov

Vodenje Registra transakcijskih računov (RTR) je v skladu z 10. poglavjem Zakona o plačilnih sistemih in storitvah (ZPlaSS) 1. 7. 2010 prevzel AJPES, do tedaj je ta register vodila (glej 238. člen ZPlaSS) Banka Slovenije na podlagi Zakona o plačilnem prometu (ZPlaP).

AJPES je v skladu z ZPlaSS in z Aktom o vzpostavitvi in vodenju registra transakcijskih računov od Banke Slovenije uspešno prevzel podatke o transakcijskih računih in imetnikih transakcijskih računov, izvedel je prevedbo aktivnih transakcijskih računov v novo strukturo in uskladil podatke s primarnimi registri za okrog 2,4 milijona transakcijskih računov. Vsi ponudniki plačilnih storitev z AJPES že izmenjujejo podatke iz RTR na nov način, prek spletnih servisov.

Podatki o transakcijskih računih poslovnih subjektov so od 1. 7. 2010 javno dostopni prek spletnega portala AJPES.

Upravičenim uporabnikom je od 1. 7. 2010 omogočen neposredni dostop do podatkov o transakcijskih računih fizičnih oseb. Uspešno se rešujejo tudi zahteve po podatkih o transakcijskih računih fizičnih oseb, ki jih AJPES prejema v elektronski obliki ali na papirju.


Več o Registru transakcijskih računov >>VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?