PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Generalna skupščina mreže Evropskega poslovnega registra (EBR) v Ljubljani

Novica

Generalna skupščina mreže Evropskega poslovnega registra (EBR) v Ljubljani


29. in 30. maja 2013 je AJPES organiziral v Ljubljani letno skupščino Evropskega poslovnega registra (European Business Register – EBR), ki združuje 27 držav članic (EU in izven EU).

AJPES je z EBR, kot njen polnopravni član, začel izmenjavati podatke v letu 2009, po uspešno uveljavljeni slovenski reformi registracije družb prek e-VEM sistema in prevzemu upravljanja sodnega registra kot sestavnega dela Poslovnega registra Slovenije. V mrežo EBR posreduje AJPES podatke o gospodarskih družbah, vpisanih v sodni oz. poslovni register Slovenije, in prek mreže nudi podatke iz sodnih, trgovinskih, centralnih oz. poslovnih registrov o gospodarskih subjektih vseh držav članic EBR prek svojega spletnega portala. AJPES tako ni samo primarni vir zagotavljanja podatkov o domačih poslovnih subjektih, temveč tudi o poslovnih subjektih iz mreže EBR.
Pomemben dogodek za nadaljnji razvoj povezovanja poslovnih registrov med članicami EU predstavlja v letu 2012 sprejeta Direktiva 2012/17/EU o povezovanju poslovnih registrov, na podlagi katere bo urejena enotna izmenjava podatkov o družbah in njihovih podružnicah v celotni EU.
 
Direktorica AJPES mag. Romana Logar je v uvodnem pozdravu udeležencem skupščine EBR poudarila potrebo, da si članice EBR prizadevajo, da bi Evropska komisija izbrala EBR kot najugodnejšo izvajalko izmenjave podatkov med družbami in njihovimi podružnicami, skladno z direktivo 2012/17/EU. Na ta način bodo lahko države članice minimizirale stroške njene implementacije. AJPES bo takšne rešitve priporočil tudi predstavnikom Vlade RS za oblikovanje stališč Slovenije v Evropski komisiji.
Predstavnike članic EBR je na otvoritvi skupščine pozdravil tudi minister za notranje zadeve in javno upravo dr. Gregor Virant, ki je poudaril pomen hitre registracije gospodarskih subjektov (prek e-VEM sistema) in učinkovite izmenjave podatkov o družbah med državami ter izpostavil pomen vključitve AJPES v EBR in prepoznavanja EBR kot možnosti za lažje sodelovanje slovenskih gospodarskih subjektov na notranjem trgu EU. (Več…)VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?