Na vsebino

Objava podatkov in sporočil družb po Zakonu o gospodarskih družbah

Novica

Objava podatkov in sporočil družb po Zakonu o gospodarskih družbah


Na podlagi 579.a člena Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1) se podatki in sporočila v postopkih statusnih preoblikovanj, ki so jih družbe dolžne objaviti skladno z določbami VI. dela ZGD-1, od 19.7.2012 dalje objavljajo na spletni strani AJPES. Objava na spletni strani AJPES nadomesti objavo v Uradnem listu RS.

Družba pošlje zahtevo, ki jo podpiše zakoniti zastopnik družbe, in sporočilo družbe na elektronski naslov: dNai`ud?`iodr-rh?subject=eObjave">dNai`ud?`iodr-rh. Zahteva in sporočilo sta lahko v pdf ali tiff obliki, velikost datoteke ne sme presegati 10 MB. Dokument mora biti skeniran sivinsko v resoluciji 200 ali 300 dpi.

AJPES objavi sporočilo družbe na spletni strani http://www.ajpes.si/eObjave najkasneje naslednji delovni dan po prejemu popolne zahteve za objavo in družbo o tem obvesti. Podatki in sporočila družbe so objavljeni 5 let od datuma objave.

Objava podatkov in sporočil je brezplačna.

Način posredovanja podatkov in sporočil družb za objavo je določen z Navodilom o načinu posredovanja podatkov in sporočil družb za objavo na spletni strani AJPES.

Vlada je dne 5.7.2012 potrdila predlog novih sprememb ZGD-1, na podlagi katerih se bodo vsi podatki in sporočila, ki so jih družbe dolžne objaviti skladno s tem zakonom, objavljale na spletni strani AJPES.


VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?