PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Objava podatkov in sporočil družb po Zakonu o gospodarskih družbah

Novica

Objava podatkov in sporočil družb po Zakonu o gospodarskih družbah


Na podlagi 579.a člena Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1) se podatki in sporočila v postopkih statusnih preoblikovanj, ki so jih družbe dolžne objaviti skladno z določbami VI. dela ZGD-1, od 19.7.2012 dalje objavljajo na spletni strani AJPES. Objava na spletni strani AJPES nadomesti objavo v Uradnem listu RS.

Družba pošlje zahtevo, ki jo podpiše zakoniti zastopnik družbe, in sporočilo družbe na elektronski naslov: dNai`ud?`iodr-rh?subject=eObjave">dNai`ud?`iodr-rh. Zahteva in sporočilo sta lahko v pdf ali tiff obliki, velikost datoteke ne sme presegati 10 MB. Dokument mora biti skeniran sivinsko v resoluciji 200 ali 300 dpi.

AJPES objavi sporočilo družbe na spletni strani http://www.ajpes.si/eObjave najkasneje naslednji delovni dan po prejemu popolne zahteve za objavo in družbo o tem obvesti. Podatki in sporočila družbe so objavljeni 5 let od datuma objave.

Objava podatkov in sporočil je brezplačna.

Način posredovanja podatkov in sporočil družb za objavo je določen z Navodilom o načinu posredovanja podatkov in sporočil družb za objavo na spletni strani AJPES.

Vlada je dne 5.7.2012 potrdila predlog novih sprememb ZGD-1, na podlagi katerih se bodo vsi podatki in sporočila, ki so jih družbe dolžne objaviti skladno s tem zakonom, objavljale na spletni strani AJPES.


VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev in anonimizirano zbiranje podatkov o statistiki uporabe portala. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?