Na vsebino

Obvestilo uporabnikom večstranskega pobota

Novica

Obvestilo uporabnikom večstranskega pobota


Obveščamo vas, da bomo s 1. krogom obveznega večstranskega pobota v letu 2012 nadgradili aplikacijo za oddajo prijav v večstranski pobot (ePobot). Poleg davčne številke, bo nadgradnja omogočala kot identifikator tudi matično številko, ki pa ni obvezen podatek v prijavi obveznosti v večstranski pobot, zato bo mogoče podatke uvoziti tudi na podlagi predhodne strukture XML datoteke.

Nova struktura XML datoteke je objavljena na spletni strani v rubriki ZA RAZVIJALCE PROGRAMSKE OPREME, v točki »5. Večstranski pobot«.
V primeru vnosa ali uvoza podatkov pri davčni številki, ki ima več matičnih številk, bo aplikacija ePobot posredovala opozorilo »Več subjektov z isto DŠ«. V takšnem primeru bo mogoče popraviti vnos in izbrati pravilnega upnika z ročno izbiro iz seznama.
Nadgradnja bo omogočala oddajo prijav tistim uporabnikom spletne aplikacije ePobot, ki oddajajo prijave za poslovne subjekte (različne matične številke) z isto davčno številko. Pred vnosom podatkov v prijavo, si morajo predhodno urediti pooblastila za vsako matično številko.
 


VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?