Na vsebino

Rezultati 4. kroga večstranskega pobota v letu 2012 (20.4.2012)

Novica

Rezultati 4. kroga večstranskega pobota v letu 2012 (20.4.2012)


Dolžniki so v 4. krog obveznega in prostovoljnega pobota v letu 2012 – skladno z Zakonom o preprečevanju zamud pri plačilih - prijavili svoje obveznosti v skupnem znesku 862.761.901 evrov, pobotanih pa je bilo 63.990.043 evrov. Delež pobotanih obveznosti glede na prijavljene je 7,4 %, glede na dejansko sodelujoče obveznosti pa 15,9 %. Medsebojna zadolženost poslovnih subjektov se je tako v 13. krogih obveznega večstranskega pobota (od aprila 2011) skupaj zmanjšala za 846,7 milijonov evrov.

Poslovni subjekti račune za opravljeno storitev pobota prevzemajo hkrati z rezultati pobota. Rezultate pobota lahko pridobijo zakoniti zastopniki ali od njih pooblaščene osebe poslovnih subjektov – dolžnikov.

Upniki (njihovi zakoniti zastopniki oziroma pooblaščene osebe) lahko s pomočjo spletne rešitve
Vpogled v podatke večstranskega pobota preverijo, ali so njihovi dolžniki prijavili v pobot svoje obveznosti do njih in v kakšnem znesku. Spletna rešitev deluje v okviru aplikacije ePobot.

Upniki lahko dolžnike - za katere ugotovijo, da zapadlih in neplačanih obveznosti do njih niso prijavili v obvezni večstranski pobot, pa bi jih morali - prijavijo Davčni upravi RS prek njene aplikacije NF-Upnik v sistemu eDavki. Več informacij na spletni strani
eDavki - Obvestila.

 Poročilo o obveznem večstranskem pobotu 20.4.2012 (539 kB)VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?