PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Rezultati 7. kroga večstranskega pobota v letu 2012 (20.7.2012)

Novica

Rezultati 7. kroga večstranskega pobota v letu 2012 (20.7.2012)


Dolžniki so v 7. krog obveznega in prostovoljnega pobota v letu 2012 – skladno z Zakonom o preprečevanju zamud pri plačilih - prijavili svoje obveznosti v skupnem znesku 792.106.558,07 evrov, pobotanih pa je bilo 67.795.586,83 evrov. Delež pobotanih obveznosti glede na prijavljene je 8,5 %, glede na dejansko sodelujoče obveznosti pa 17,7 %. Medsebojna zadolženost poslovnih subjektov se je tako v 16. krogih obveznega večstranskega pobota (od aprila 2011) skupaj zmanjšala za 1 milijardo in 48 milijonov evrov.

Poslovni subjekti račune za opravljeno storitev pobota prevzemajo hkrati z rezultati pobota. Rezultate pobota lahko pridobijo zakoniti zastopniki ali od njih pooblaščene osebe poslovnih subjektov – dolžnikov.

Upniki (njihovi zakoniti zastopniki oziroma pooblaščene osebe) lahko s pomočjo spletne rešitve Vpogled v podatke večstranskega pobota preverijo, ali so njihovi dolžniki prijavili v pobot svoje obveznosti do njih in v kakšnem znesku. Spletna rešitev deluje v okviru aplikacije ePobot
.

Upniki lahko dolžnike - za katere ugotovijo, da zapadlih in neplačanih obveznosti do njih niso prijavili v obvezni večstranski pobot, pa bi jih morali - prijavijo Davčni upravi RS prek njene aplikacije NF-Upnik v sistemu eDavki. Več informacij na spletni strani eDavki - Obvestila
.

 Poročilo o obveznem večstranskem pobotu 20.7.2012 (596 kB)


VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?