PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

Rezultati 7. kroga večstranskega pobota v letu 2014 (25.7.2014)

Novica

Rezultati 7. kroga večstranskega pobota v letu 2014 (25.7.2014)


Dolžniki so v 7. krog obveznega in prostovoljnega pobota v letu 2014 – skladno z Zakonom o preprečevanju zamud pri plačilih - prijavili svoje obveznosti v skupnem znesku 554.176.986 evrov, pobotanih pa je bilo 37.910.192 evrov. Delež pobotanih obveznosti glede na prijavljene je 6,8 %, glede na dejansko sodelujoče obveznosti pa 14,9 %. Medsebojna zadolženost poslovnih subjektov se je tako v 40. krogih obveznega večstranskega pobota (od aprila 2011) skupaj zmanjšala za 2 milijardi in 51 milijonov evrov.
Poslovni subjekti račune za opravljeno storitev pobota prevzemajo hkrati z rezultati pobota. Rezultate pobota lahko pridobijo zakoniti zastopniki ali od njih pooblaščene osebe poslovnih subjektov – dolžnikov.

Upniki (njihovi zakoniti zastopniki oziroma pooblaščene osebe) lahko s pomočjo spletne rešitve Vpogled v podatke večstranskega pobota preverijo, ali so njihovi dolžniki prijavili v pobot svoje obveznosti do njih in v kakšnem znesku. Spletna rešitev deluje v okviru aplikacije ePobot.

Upniki lahko dolžnike - za katere ugotovijo, da zapadlih in neplačanih obveznosti do njih niso prijavili v obvezni večstranski pobot, pa bi jih morali - prijavijo Davčni upravi RS prek njene aplikacije NF-Upnik v sistemu eDavki. Več informacij na spletni strani eDavki - Obvestila.

 Poročilo o večstranskem pobotu 25.7.2014 (593 kB)


VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?