PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

CENTRALNA PRIJAVA - SI-PASS

Registrirani uporabnikiO prijavi prek SI-PASS

Pogosta vprašanja

Centralna prijava deluje za registrirane uporabnike SI-PASS iz Slovenije in drugih držav EU s podprto eIDAS avtentikacijo.

Še niste uporabnik SI-PASS? Registrirajte se.

AJPES je vzpostavil register nastanitvenih obratov in sistem eTurizem

Novica

 

S 1. decembrom 2017 je AJPES vzpostavil Register nastanitvenih obratov (RNO) in sistem eTurizem za poročanje podatkov o gostih in prenočitvah.

Izvajalci nastanitvene dejavnosti oziroma gostitelji morajo obstoječe nastanitvene obrate vpisati v RNO v prehodnem obdobju, in sicer najkasneje do 28. 2. 2018. AJPES bo vpis nastanitvenega obrata v RNO izvedel isti dan, če bo vloga za vpis oddana na delovni dan do 14. ure oziroma ob petkih in dan pred praznikom do 13. ure, sicer pa naslednji delovni dan. V sistem eTurizem začnejo izvajalci poročati dnevne podatke o gostih in prenočitvah s prvim dnem naslednjega meseca po vpisu v RNO.

Izvajalci nastanitvene dejavnosti, ki se v Poslovni register Slovenije vpisujejo prvič, lahko še isti dan opravijo tudi vpis nastanitvenega obrata v RNO. S poročanjem v sistem eTurizem pričnejo z dnem, ko je nastanitveni obrat vpisan v RNO, v kolikor imajo na ta dan že prijavo gostov. Tudi za obstoječe izvajalce, ki bodo v RNO vpisali nov nastanitveni obrat, velja, da s poročanjem v sistem eTurizem pričnejo z dnem vpisa v RNO.

Več informacij o vpisu v Register nastanitvenih obratov in o poročanju v sistem eTurizem.  VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?