Na vsebino

AJPES je vzpostavil register nastanitvenih obratov in sistem eTurizem

Novica

 

S 1. decembrom 2017 je AJPES vzpostavil Register nastanitvenih obratov (RNO) in sistem eTurizem za poročanje podatkov o gostih in prenočitvah.

Izvajalci nastanitvene dejavnosti oziroma gostitelji morajo obstoječe nastanitvene obrate vpisati v RNO v prehodnem obdobju, in sicer najkasneje do 28. 2. 2018. AJPES bo vpis nastanitvenega obrata v RNO izvedel isti dan, če bo vloga za vpis oddana na delovni dan do 14. ure oziroma ob petkih in dan pred praznikom do 13. ure, sicer pa naslednji delovni dan. V sistem eTurizem začnejo izvajalci poročati dnevne podatke o gostih in prenočitvah s prvim dnem naslednjega meseca po vpisu v RNO.

Izvajalci nastanitvene dejavnosti, ki se v Poslovni register Slovenije vpisujejo prvič, lahko še isti dan opravijo tudi vpis nastanitvenega obrata v RNO. S poročanjem v sistem eTurizem pričnejo z dnem, ko je nastanitveni obrat vpisan v RNO, v kolikor imajo na ta dan že prijavo gostov. Tudi za obstoječe izvajalce, ki bodo v RNO vpisali nov nastanitveni obrat, velja, da s poročanjem v sistem eTurizem pričnejo z dnem vpisa v RNO.

Več informacij o vpisu v Register nastanitvenih obratov in o poročanju v sistem eTurizem.  



VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?